Olen monen monta kertaa saanut ristiriitaista palautetta flunssarokotuksesta. Aikaisemminkin olen ottanut sen, kun työnantaja maksoi kaikille sen. Silloinkin oli jälkeisiä. Niin nytkin kun päätin ottaa flunssarokotuksen. Allergiaoireethan siitä tuli, koska usein rokotukseen liittyy flunssan oireet. Pamahtipa mulle sitten oikein olan takaa oirehia. Vatsa ei siis toimi, en ole myöskään muuttanut ruokailutapoja, joten muut oireet olen blokannut pois. Tämä tarkoittaa myös sitä, että vatsa ja perä ei toimi. Onneksi reseptillä oli kortisonikuuri, jonka sitten kuitenkin pitkin hampain hain apteekista eilen. Ensi viikko sekoilua, kun tuo kuuri ei ole ihan kevyemmästä päästä. Kiva lasku taas apteekkiin. Enpä tosin olisi halunnutkaan joululahjaksi "ylellisiä tuotteita".

Jouluna ollaan kotosalla, joten on helpompi järjestää joulun ruokaa. Allergialistassani on punajuuren kohdalla, että saan oireita. Tosin en ole rosollin ystävä koskaan ollut, joten en nyt pidä minään tärkeänä menetyksenä koko punajuurta. Vaikka lanttu ja porkkana ovat listalla, olen syönyt vähän jompaa kumpaa. Ne eivät siis raakana sovi ollenkaan ja raasteet ei kuulu joulupöytään myöskään. Luumukin on listoillani, mutta tosin syön vain 1-2 torttua vuodessa ja ne voivat olla myös luumuttomia torttuloita.

Mitä minulla on ikävä? Italiansalaattia kylläkin. Siinähän on majoneesia, sinappia, omenaa, porkkanaa ja herneitä. Yleensä ollaan tehty perunasalaattia kermaviilillä ja jossa on kaprista. Joulupöytään kuuluvat kinkku ja kalkkuna, Jos ennen joulua ehtii, niin paistetaan itse kinkku yön yli - tyylillä. Glögiini kuuluu usein mustikkamehua ja ehkä kirkasta. Monille tulee huonompi olo, jos alkomahoolissa on "väriä".

Makea leipä kuuluu hyvin joulupöytään. Niissäkin on eroja, joten lisäaineettomiakin vaihtoehtoja on. Toinen asia, mitä on ikävä niin rusina/pähkinät, niistä tuli hyvin nälkä ja punahkot posket. Tosiaan joulusuklaat on saaneet jäädä. On "suklaanammattilaisille" turha sanoa, että tumma suklaa on yhtä hyvä kuin muutkin suklaat. Ei vain ole. On ikävä Aladdinia, Budapestia, Wiener Nougatia ja juhlapöydän konvehteja. Tuoksukin on huumaava! Muistelen näin....

Olen päätynyt siihen, että jouluun kuitenkin kuuluu suklaatia. Brunbergin tryffelit käyvät hyvin. Tosin niissä on soijalesitiiniä, mutta jos ei syö montaa rasiaa, jotenkin sen kestää. Pakko linkittää Dammenbergin suklaat, joita myös ostelen jouluna. http://www.dammenberg.fi/

Kalat niinpä. Niitä on pöydässä, tosin ei minulle. Eikä oikeastaan ole ikäväkään. Sienisalaatti on. Jostain luin että on usein pöydänantimissa  monella viettäjällä maksapateeta tai -pasteijaan. Hyvä idea! Niin tulee olemaan minullakin.

Juustot, totta kai. Kotijuustoa on ollut ja munajuustoa  myös(ei minulle), ja Stockmannin herkusta jotain aivan käsittämätöntä varpaanvälijuustoa esimerkiksi luolakypsytettyä gruyeria. Nam nam osasto. Tosin listallani olisi parmesaani- ja sinihomejuustot, mutta hetikurkkukutiaa-reaktiot eivät ole näistä tulleet, joten syön.

Tästä vuodatuksesta tuli mieleen, että koskaan ei ole myöhäistä saada onnellista joulua!