Nyt on tullut käveltyä päivisin ulkona tuulessa ja illalla sen huomaa, lääkearsenaali käyttöön ja potslojo. Silmätipat ovat nyt pakolliset. Hyvä että joku auttaa johonkin päin kroppaa.

Halusin kirjoittaa histamiineista. Histamiini on siis tunnetuin allergiareaktioiden välittäjäaineista. Histamiini kuuluu amiineihin. Joissakin ruuissa voi olla. Aiheuttavat pahoinvointia, hikoilua ja päänsärkyä. Myös iho-oireita yleensä aiheuttavat. Myös minulle aiheuttavat reaktioita. Tällaisia ovat tomaatti, mansikka, ananas, kaakao (suklaa), äyriäiset, kala, muna, papu, pähkinät ja sitrushedelmät. Eli moni on sama kuin koivun ristiruoka-allergioissa.Niitä kutsun tupla allergian aiheuttajiksi. Eli moni jo listaltani kuuluu tähän "tuplaan". Erityisesti sitrusheldemät, pähkinät ja äyriäiset  aiheuttavat myös hajullaan tai läheisyydellään reaktion. Ja se jota en halua mainita on tietysti suklaa (kaakaopapu).

Siksi haluna korostaa omista kokemuksistani, että nenäni valehtelee. Jos haluan käyttää aromaterapiaa, niin valinta on usein sitruspohjainen (bergamotti) ja huono olohan siitä tulee. Joku minttu voi käydä ja laventeli. Jos ne ovat kaupan tuotteita kannattaa minunkin lukea etiketit tarkasti. Esimerkiksi citric acid, sitraatti ja lemo-alkuiset sitruunahapon muut johdannaiset. Eli nämä hapot ovat tavallisia meikki- ja puhdistustuotteissa. Kokemuksella sanon myös että lihan kuntoa en tiedä haistamalla. Saan sen kunnon selville painemalla ja rakennetta katsomalla. Tämä auttaa keittiössä.

Siivous on hankalaa kun ei voi itse käyttää sitruunahappoa tai niiden johdannaisia.Siivous kuuluu...puolisoille. Tosin lääkärin suosituksesta huolimatta siivoan silloin tällöin. Puhtaaksi kutituksen kera. Käytän myös miedonpia puhdistusaineita, mutta aina ne eivät auta.

Painonpudotus näyttää taas mahdottomalta. No, vartaloon on nyt vain tyydyttävä. Se taistelee omaa taisteluaan. Näin se vaan on.

Hauskaa vappua!