Tänään taas on päivä, jolloin iho-oireita on vaikka muille jakaa. Yritän olla raapimatta. Onneksi sitten on lauantai ja rentoutumisen päivä eli poppikoulu, enska ja lakatut varpaankynnet. Yritän kovasti ajatella vapaapäivänä jotain muuta. Ja tiskaan. Hanskat kädessä.

Mistä saa mitä tilaa? Etukäteen käyn katsomassa ruokalistat ja yritän ehdottaa sitä paikkaa, mistä saan vähällä vaivalla ruokaa. Tiedättehän että jos tehdään erityisannos, niin täytyy maksaa enemmän. Ymmärrettävää. Mutta budjetissa tuntuu. Joten usein en käy ulkona syömässä. Ulkomaanreissuilla on kortisonikuuri päällä koko ajan jos johonkin menen.

Varmat paikat? Joiltakin saa mitä tilaan. Eli vaikkapa Hesburgerista ei saa oikein mitään, koska sämpylöissä on siemeniä ja kasviölyä, ranskalaiset ovat keitetty auringonkukkaöljyssä ja mausteissa on vaikkapa mitä. Ainoastaan käy punainen majoneesi ja pehmisjäätelö ilman kastiketta. Hyvä coctail!

Pizzaa syön joskus, kunhan tiedän, että tomaattikastikkeen voi vaihtaa johonkin. Vaihtoehdot voivat olla öljypohja tai ranskankerma pohja. Päälle jos tiedän mitä paprikaa on, jos ei ole tuoretta, niin vaihdan, sieniä, kinkkua, rucolaa, juustot ja sipuli. Mutta täytyy tietää, että saa pohjan vaihdettua ja se on usein sitten se oma tekemä versio, joka parhaimmillaan voi maksaa sen parikyt egee.

Eli seuraavan kerran taas kun ystävät pyytävät syömään kanssaan, niin kysyn mihin? Toivottavasti he ymmärtävät.

Onnea oikean paikkojen löytäjille!