Oloni on vieläkin vähän ontto. Tukkoisuus on mennyt ohi välillä, varsinkin kun on käyttänyt Duactia. Nyt sitten mietin kun se on loppu, että duactia pitäisi ostaa lisää. Koska siitä ei saa kelan korvausta, nii miettii, että mahtuuko budjettiin?

Sain lääkäriltäni uusittua kortisonikuurin puhelimessa. Se on hieno asia. Nyt voin olla juhannuksen tienoolla ulkona vaikka millä kelillä. En ole vielä päättänyt, että käytänkö ennen vain jälkeen juhannuksen. Riippuu oireista. Onneksi ei ole kovin kallista.

Halusin vielä avautua eräistä kohdallani tulleista esteistä, joihin allergia vaikuttaa. Viime vuonna oli runsas koivun siitepölykausi, joten se vaikutti suoraan eri tapahtumiin. Ensiksi oli pääsykokeen vuoro epäonnistua. Olin ennen koetta liian kauan ulkona ja koe epäonnistui astman ja pahan olon takia. Sille ei voinut mitään. Ilmoitin siitä sitten pääsykokeen pitäjille. Ymmärrän että se ei vaikuttanut pääsyyni. Keskeytys mikä keskeytys.

Toinen tapaus oli tentti kesäkuussa. Eli tentit alkavat yleensä klo 12. Se on pahin aika. Menin tenttin ja sisällä totesin, että oloni on niin paha ja astmaa aiheutti.  Ymmärrän hyvin että joku sanoo tämän aiheutuvan stressistä, mutta se ei ole vain sen syytä.  Siinä jäi saamatta 4 opintopistettä. Selvitin myös tilanteen laitokselle, jolle kyseisen tentin yritin tehdä. Seuraava kerta olikin sitten elokuussa, johon en mennyt. Joten tentti roikkuu edelleen.

Suunnitelmat on laadittava niin, että allergiat on otettava huomioon. Kuten esimeriksi seminaareissa se, että onko huonetovereilla eläimiä kotona ja ovatko he tuoneet karvat mukanaan. Pyrin saamaan oman huoneen, mutta jos tämä ei ole mahdollista olen myös perunut seminaareja. Toinen asia on, että seminaarit järjestetään pöpelikössä, josta ei pääse pois. Eli jos siellä on vain yksi ruokapaikka ja en pysty selvittämään ruokailua etukäteen, niin mietin tosissani menenkö vai en. Minulla ei ole omaa autoa, joten jos suunnitelmaa ei voi tehdä etukäteen, niin en todennäköisesti mene.

Haluaa tai ei allergia kaventaa elämääsi!