Katupöly tuo uusia haasteita allergiseen elämään. Sarvikuonon käyttö on enemmän kuin suositeltavaa parempaan oloon. Ja ruuhka-aikaan pöllyävä kaupunki tuo mukanaa vaikean illan. Viimeistään nyt suositellaan lääkkeiden käytön aloittamista. Silmätipat otan nyt viimeistään käyttöön.

Allergiat vaikuttavat myös siten, että mieliala alenee. Kun ei jaksa kaikkea, on itselleen vihainen. Samalla kun käy ostoksilla ja kaupungilla, niin oireiden alkaessa yrittää sitkeästi hoitaa kaikki asiat, mitä pitäisi. Paha mieli, kun ei kaikkea jaksa. Sairas ihminen on huono ihminen, näinhän meille terveys-uskonnollisille opetetaan. Ja koska eletään riskiyhteiskunnassa, vika on sinussa. Tämä vaikuttaa myös lääkäreillä käymiseenkin, koska ensimmäisillä kerroilla ei oteta vakavasti, vaikka sinulla on selvä urtikaria eli nokkosrokko. Onneksi joskus tapaa myös lääkäreitä, jotka uskovat ja usein he ovat spesialisteja. Näin onneksi kävi vuonna 2004, jolloin puhkesi nokkosrokko. Kroonistumisen myötä käytän jatkuvasti ympäri vuoden setiritsiiniä.

Tein tänään ruoaksi pastaa. Kehitin kaapista olevista aineksista  kaikkea muuta kuin gourmet-aterian. Liemikuutioita käytän joskus kastikkeen pohjana. Kaikki liemikuutiot eivät käy, koska on monia kasviksia ja lisäaineita, joita en voi käyttää. Kasvisliemet ovat out kokonaan. Siispä on joitakin lihaliemikuutioita ja kanaliemikuutioita, joita voin käyttää tosin en niitäkään kaikkia.

Ennusteissa on että ei tule pahaa kevättä koivuallergikoille, uskotaan näin.