Nyt on aika taas siihen tosiasiaan, että päänsärky on alkanut ja poskionteloissa asti tuntuu epämukavalta. Sarvikuono oli käytössä, tietenkin heti aikaisin aamusta. Kirveleehän se. Lääkkeet pikkuhiljaa alkavat auttaa.

Ja nuo viheliäiset peräpukamat haluaisivat tulla kevään rientoihin mukaan. Tiedän, syy on osin myös minun, koska en ole taas tarkasti pitänyt huolta siitä, että onko esimerkiksi ruoassa kasviöljyä vai ei. Miksi juuri kasviöljy? Suomessa se voi olla rypsiöljyä tai pellavaöljyä, niin olen allerginen pellavalle. Prosentti saada oireita on 50 %. Tai jos öljy on ulkomainen niin se tarkoittaa joko oliiviöljyä, auringonkukkaöljyä, soijaöljyä ja maissiöljyä. Allergisoivia ovat auringonkukka- ja soijaöljy (yleisin), joten prosentti on sama 50 % (tai enemmän soijan takia) varmuudella saada oireita. Syön joitakin leipiä ja alku-nameja, joissa näitä on. Eli pois vaan.

Tänään on myös vapaan johdosta siivouspäivä. Minulla on tiskihuki (huom. hanskat) ja imurin varressa pyöriminen väkkäränä. Koska pöly aiheuttaa oireita, on hyvä ettei illalla olen ns. pakollisia menoja, koska tukkoisuus on väistämätön oire illalla. Ja joillekin ihmisille tiedoksi, asenne ei ole tässä joka ratkaisee. Tänä iltana saan hyvällä syyllä tuijottaa televisiota flegmaattinen ilme kasvoilla. Elämää auttaa toinen setiritsiini ja ehkäpä ventoline.

Hyvää siivouspäivää!