Metabolinen oireyhtymä - monien allergikkojenkin ongelma. Jos olet köyhä, sitä useammin tästä yhtymästä kärsit. Lääketiede on hieno asia, mutta nykyisin sanoille tulee tietty leima. Köyhä on se, joka ei tule pienellä palkalla tai toimeentulolla toimeen. Olemme kategorioiden vankeja ja sanat syrjivät ja syrjäyttävät.

Olen kokeillut parmesaani- ja sinihomejuustoa. Ne ovat listallani vältettävät. Pystyn kuitenkin syömään niitä ainakin tällä terveemmällä puolivuotisella kaudella. Hyvä niin.

Pakastin on täynnä. On leivästä lähtien marjoja ja jopa kalaa.  Jospa jossain vaiheessa innostuisi sitäkin hyödyntämään.

Syksyä vielä on vähän jäljellä täällä etelässä. Sitten alkaa limakalvojen kuivuus. Ajattelin kokeilla nozoilia, ettei kuivuus haittaisi.

Olen päättänyt olla itselleni armollinen. Sairauksia vaan on ja tulee. Ei ne lupaa kysy tai johdu aina mistään. Medikalisoituminen... johtaa siihen, että asiantuntijoita tarvitaan.

Seuraavaksi kokeilen kalaa ja porkkanaa. Lääkkeet lähellä. Ja skarppina siitä, että mitä oireita tulee ja mitä oireita kuuluu tähän asiaan ja mitä ei. Se ei pitäisi olla salatiedettä, mutta joskus tuntuu että on.

Hyvää terveyttä ja mielen rauhaa!