Tänään tein sen eli minulla on kortisonikuuri ja valittettavasti aamupäivän pilvisyyden jälkeen tulla tupsahti aurinko. Juuri kun ajattelin että pystyn toimimaan kaupungilla. Reaktiot tulivat heti eli punkkua ihossa. Koko kehoa en siis ehtinyt saada piiloon.  Huomenna ei nähdä- ainakaan kartsalla.

Allergisen viinakesä? Oletteko miettineet mitä se voisi tarkoittaa? Miksi pitäisi jos ei ole allerginen. No, tässä tulee. Pidän oluesta. Ok. Se on listallani vältettävät. Miksi sitten pystyn joskus juomaan sitä? No, katson tölkin kyljestä että onko lisäaineita (200-228). Katsoitko? Juu. lapin kullan 3 tölkissä on. Missä ei ole? Olvi ja Sandels 3 ei ole. Tynnyri ei ole. Muissa tarkista.

Rakastan siiderin tuoksua! Se onkin siinä. Koska niissä on omenaa, en voi juoda. Ja ne ovat lisäainekylläiset. Jos tuoksutan siideriäsi, pyydän anteeksi. Olen vain kateellinen kun en pysty juomaan.

Ihana long drink. Viimeksi olen saanut maistaa ihanaa nektariinia vuonna 2004. Lisäainetta, sitrusta ja mitä lie muuta. Sori, taas nuuhkin en muuta voi.

Mitä muuta kiellettyä? Kaikki mausteiset viinat ja viinit. Goodbye whiskey. sherry, tumma rommi (cokiksen kanssa ah!), averna ja muut ihanat digestiivit. Jos pystyt maistelemaan ja nyrpistelet nokkaasi. Pliis älä kerro minulle!

Ja limsat. En voi mutta juoda landrinkina kuin tiettyä tonic -vettä. Kaikki eivät käy. Koska voin juoda kirkkaita, voin pyytää g&t, mutta tietyin ehdoin. Oletko pyytänyt tarjoilijaa tarkistamaan tonicin? Olen monia satoja kertoja. Minkä tarkistetaan? No tietenkin gini. Sen jälkeen selitys ja toivon ettei näytä känniseltä, koska allergiat eivät siinä vaiheessa tepsi. Juu, totta kai olet. Kun juuri olet 3 tuoppia latassut naamariisi! Kukaan ei ota sua todesta, kun naama kiiltää.

Viinit- nuo ihanat nektariinit joihin tutustuin 20-vuotiaana. Niistä jouduin luopumaan sitten vuonna 2004 ja ikä oli 38-vuotiaana. Toivon sydämessäni että ehdin vetää oman satsini. Oma osuus on hoidettava vaikka henki menisi. Eli olen allerginen rikkidioksidille ja tanniinille. Muutkin aineosat ovat kielletyllä listalla. Goodbye Italy and Spain! Wellcome horror cold Nordic!

Mitä allergia-aikaan voi ottaa? Ei mitään. Listalla on jotkut oluet silloin tällöin ja puhdas viina- olkoon sen yleisnimitys kossu- ilman kaikkia landrinkeja. Jotkut sanovat että pitäisi olla kiitollinen.  Pyydän anteeksi etten voi iloita. Toisaalta ei tällaista ilonpilaajaa muutenkaan mihinkään pyydetä, joten en näy enkä haise terasseilla.

Viina on ei-allergisten juoma!